VÄLKOMMEN TILL BORDS
Restaurangen på Rökeriet är en renodlad fisk- och skaldjursrestaurang med veganska och vegetariska alternativ. Räkor, lax och makrill röks varsamt på alspån i det egna rökeriet alldeles intill där ni blir serverade, när röklukten sprids över Åstol – då vet man att god mat är nära!
Förrätter
Smörgås “Åstol” 195:-
Åstolsröra på Hönökaka, toppad med stenbitsrom och citron.
Vårens sparris 225:-
Vit sparris med ramslökssmör och kallrökt lax.
Gullans fisksoppa 195:-
Mustig fisksoppa, serveras med surdegsbaguette och smör.
Finns som för- och huvudrätt.
Åstols rökta räkor 195:-
200g räkor från vårt egna rökeri, serveras med vitlökscrème, surdegsbaguette och smör. Finns som för- och huvudrätt.
Huvudrätter
Räksmörgås 290:-
Handskalade räkor på Hönökaka med dillmajonnäs, ägg och grönsaker.
Gravad lax 295:-
Flädergravad lax med dillstuvad potatis och Normans mörka hovmästarsås.
Åstols rökta räkor 360:-
400g rökta räkor med vitlökscrème, surdegsbaguette och smör.
Finns som för- och huvudrätt.
Gullans fisksoppa 330:-
Gullans fisksoppa med torsk, lax, blåmusslor och räkor.
Finns som för- och huvudrätt.
Sparrisrisotto 275:-
En krämig risotto med vårens sparris, samt burrata, kronärtskocka, marinerade oliver och ramslök.
Torskrygg 375:-
Smörstekt torskrygg med fänkål och morot samt Sandefjordssås och forellrom.
Något för barnen
Barnens fisk 125:-
Smörstekt fisk med remouladsås och kokt potatis.
Klassisk bolognese 100:-
Spagetti med köttfärssås.
Bamses pannkakor 100:-
Pannkakor med grädde och bär
Sötsaker
Chokladtryffel 45:-
Mörk chokladtryffel, smaksatt med Baileys Irish cream.
Crème brûlée 170:-
Serveras med rabarberkompott.
Kvällens dessert 125:-
Vit choklad och björnbärspannacotta