Jul på Rökeriet 30 November. Musik: Underhållning med Yrkesamatörerna i Bacchi tjänst. Klockan 16:00
16:00 - 2019-11-30
Åstols Rökeri Live Event, Hamnen 4 Åstol Get directions

Julbord på Åstols Rökeri

Rökeriet har funnits i det gamla ishuset sedan 1984 då allt började. Nu fylls Iseriet och visrummet av levande musik, brinnande ljus och kryddiga dofter.
Vårt julbord dignar av husets egna sillinläggningar, Jeanettes julkryddade laxar, Gullans småvarma underverk och mycket mycket mer.
Kvällen tar sin början i restaurangdelen Iseriet där ni välkomnas med årgångsglögg, pepparkakor med ädelost samt levande musik.

Så slås dörrarna upp till Visrummet där julbordet står uppdukat. På borden hittar du vår havtornssill med havtorn från Orust.
Havtorn -”Bohusläns passionsfrukt” - är ett osedvanligt C-vitaminrikt litet bär! På bordet finner ni löksill, senapssill,
Gullans citronsill och Jeanettes ört sill för att bara nämna några av våra härliga sillinläggningar.
Tillsammans med kokt potatis och gubbröra inleder dessa kalla rätter kvällens julbord som vidare breder ut sig längs Visrummets väggar.

Den klassiskt gravade- och kallrökta laxen samsas med Rökeriets honungsstrukna och pepparrökta laxsida jämte kryddrökta makrillfiléer och nyrökta räkor.
På andra sidan bordet finns enrisrökt sidfläsk, fårfiol, sylta på kalv med Joacims Cumberlandsås, onsalakorv, tryffelsalami och givetvis julskinka.På toppen av bordet tronar den rökta svartfotsskinkan.

Lämna lite plats i magen bar a för de hemrullade köttbullarna, prinskorvarna, Gullans räkomelett, Janssons frestelse och kål. Det tar inte slut där vi har även mustig grönkålssoppa och honungsglacerade revben.

På väg mot den kokta saltlångan går du förbi ostbrickan och brödbänken med hembakat julknäcke, vörtkaka och nybakat bröd. I Iseriet väntar så småningom dessertbuffén med husets äggost och björnbärssylt, Johans chokladkaka med Baileysgrädde och Ris à la Malta med hemgjord saftsås.

Här står också rökeriets konfektbord som svämmar över av hemlagad knäck, tårtor, marsipan och polkagrisar, struvor, äpplen, fikon och dadlar. Det hela avslutas med en julkonsert med några av de bästa jullåtarna. Smaklig spis!

Pris: 795 kr/vuxen och 295kr/ barn under 12 år
Är ni ett större sällskap finns det möjlighet att boka en egen kväll hos oss

Maila info@astolsrokeri.se för offert.

Underhållning:

Julbordsunderhållning med Yrkesamatörerna i Bacchi tjänst

Tillsammans ägnar vi oss åt två- och trestämmig sång och musik på två gitarrer, mandolin, cello samt diverse flöjter och munspel. Vår specialitet är den svenska visan, och där kan vi glädjande nog meddela att både Taube, Bellman, Cornelis Vreeswijk och Dan Andersson har skrivit en hel del jul- och vinterlåtar som vi glädjer oss åt att få framföra för er. Dessutom kan vi utlova en del svängigt irländskt, ett par engelska carols med mera…

Vi som spelar heter Christoffer Lindahl, Karl-Johan Karlsson och Hanna Bendz. Vi är bosatta i Göteborg där vi till vardags jobbar som frilansmusiker i olika sammanhang, och nu ser vi väldigt mycket fram emot att få spela till julbord på Åstol!

Organizer

Export

Location

Share our event

0704-15 34 95
X
X
X