VÄLKOMMEN TILL BORDS

Restaurangen på Rökeriet är en renodlad fisk- och skaldjursrestaurang med veganska och vegetariska alternativ. Räkor, lax och makrill röks varsamt på alspån i det egna rökeriet alldeles intill där ni blir serverade, när röklukten sprids över Åstol – då vet man att god mat är nära!

Förrätter

Smörgås “Åstol” 195:-

Åstolsröra på Hönökaka, toppad med stenbitsrom och citron.

Vårens sparris 225:-

Vit sparris med ramslökssmör och kallrökt lax.

Gullans fisksoppa 195:-

Mustig fisksoppa, serveras med surdegsbaguette och smör.
Finns som för- och huvudrätt.

Åstols rökta räkor 195:-

200g räkor från vårt egna rökeri, serveras med vitlökscrème, surdegsbaguette och smör. Finns som för- och huvudrätt.

Huvudrätter

Räksmörgås 290:-

Handskalade räkor på Hönökaka med dillmajonnäs, ägg och grönsaker.

Gravad lax 295:-

Flädergravad lax med dillstuvad potatis och Normans mörka hovmästarsås.

Åstols rökta räkor 360:-

400g rökta räkor med vitlökscrème, surdegsbaguette och smör.
Finns som för- och huvudrätt.

Gullans fisksoppa 330:-

Gullans fisksoppa med torsk, lax, blåmusslor och räkor.
Finns som för- och huvudrätt.

Sparrisrisotto 275:-

En krämig risotto med vårens sparris, samt burrata, kronärtskocka, marinerade oliver och ramslök.

Torskrygg 375:-

Smörstekt torskrygg med fänkål och morot samt Sandefjordssås och forellrom.

Något för barnen

Barnens fisk 125:-

Smörstekt fisk med remouladsås och kokt potatis.

Klassisk bolognese 100:-

Spagetti med köttfärssås.

Bamses pannkakor 100:-

Pannkakor med grädde och bär

Sötsaker

Chokladtryffel 45:-

Mörk chokladtryffel, smaksatt med Baileys Irish cream.

Crème brûlée 170:-

Serveras med rabarberkompott.

Kvällens dessert 125:-

Vit choklad och björnbärspannacotta

BOKA BORD